Rootzz of Nature heeft een aantal mooie vega producten gemaakt van jackfruit. Wij hebben al een heerlijke Smokey Jackfruit Burger gemaakt, maar ook Jackfruit balletjes èn stukjes hebben ze in het assortiment. Alle producten hoef je alleen nog maar te bakken, grillen of te stomen. Echt super makkelijk!
Deze Jackfruit in BBQ saus mochten wij laatst uitproberen en daar hebben wij deze lekkere plaattaart voor bedacht. En ik kan je vertellen…wij zijn fan! Ontzettend lekker, een heerlijke bite èn het was binnen no-time op. Om er een volwaardige maaltijd van te maken hebben wij er een frisse komkommersalade bij gemaakt en van de rest van de witte kool een lekkere salade.
Ga jij de plaattaart óók eens maken? Wij zijn benieuwd wat je ervan vindt!
Plaattaart met Jackfruit BBQ, tomaatjes, cheddar en rode ui
Ingrediënten
- 1 rol vers bladerdeeg
- 1 pakje Rootzz of Nature Jackfruit in BBQ saus
- 1/4 biologische witte kool
- 1/2 rode ui
- 7 tot 8 rijpe tomaatjes
- 100 gram geraspte cheddar (of plantaardige cheddar)
- zakje veldsla (85 gram)
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Snijd met een mesje een inkeping van 1 cm vanaf de rand en prik met een vork een paar keer in het deeg. Let op; snijd het deeg niet helemaal door.
Verdeel de Rootzz of Nature Jackfruit in BBQ saus over het bladerdeeg.
Snijd de witte kool in dunne repen, de rode ui in dunne plakjes en de tomaatjes in tweeën. Verdeel de witte kool, rode ui en tomaatjes over de plaattaart.
Strooi de geraspte cheddar eroverheen en bak de plaattaart 20 minuten in het midden van de oven.
Garneer met een handje veldsla.
Notities
Extra benodigdheden: bakplaat met bakpapier
Nog geen beoordelingen