Zelf een klassiek mosselgerecht maken is echt super eenvoudig en vooral heel erg lekker. Het allerliefste eten wij ze op klassieke wijze. Mosselgroenten, witte wijn en de mosselen zelf. Geserveerd met lekker zelfgemaakte patat of stokbrood.
Wij halen onze verse mosselen bij de visboer, maar wist je dat je in Zeeland ook zelf je mosselen kunt plukken? Hoe gaaf is dat! Verser gaat het niet worden.
Wij hebben de mosselen klaargemaakt op de BBQ in de Dutch Oven, maar uiteraard kan dit ook gewoon in de keuken in een grote pan of speciale mosselpan. Eet smakelijk!
Mosselen op klassieke wijze van de BBQ
Ingrediënten
- 4 kg mosselen
- 1 ui
- 1 prei
- 4 stengels bleekselderij
- 10 takjes selderij
- 1 winterpeen
- 1 klontje ongezouten roomboter
- 200 ml witte wijn
Instructies
Steek de BBQ aan met een directe hitte van 180 graden.
Snipper de ui en snijd de prei en winterpeen in plakjes
Snijd de bleekslederij in halve maantjes en hak de selderij grof.
Spoel de mosselen af onder koud water en haal de kapotte mosselen eruit.
Zet de Dutch Oven op de BBQ en laat hem even warm worden.
Smelt de boter en bak de ui, prei, bleekselderij en wortel ongeveer 5 minuten.
Voeg de witte wijn en selderij toe en breng aan de kook.
Voeg dan de mosselen toe en doe de deksel op de pan.
Hussel na 2 minuten de Dutch Oven door elkaar en laat nog ongeveer 3 minuten koken.
Serveer in de Dutch Oven aan tafel.
Notities
Extra benodigdheden: Dutch Oven, Mosselpan of een andere grote pan.
Nog geen beoordelingen