Linguine is een pastasoort die iets breder en platter is dan spaghetti. Uiteraard kun je in dit gerecht ook prima spaghetti gebruiken. De tomaatjes uit de oven maken dit gerecht extra lekker. Door het poffen worden ze nóg zoeter. In combinatie met de knoflookolie en de de garnalen smaakt het heerlijk. Door de verse spinazie rustig aan te stoven, geeft het iets romigs aan dit gerecht.
Bij ons was de pan zó leeg. En bij jullie?
Linguine met garnalen, tomaatjes, knoflook en verse spinazie
Ingrediënten
- 2 tenen knoflook
- 8 el olijfolie
- 1 tl zeezout
- 500 gram cherrytomaten aan een tak
- 300 gram linguine
- 1 rode ui
- 300 gram diepvries wokgarnalen met knoflook en peterselie
- 400 gram spinazie
- 30 gram rucola
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de knoflook fijn en meng met 6 el olijfolie en het zeezout.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de tomaten aan de tak erop. Besprenkel met 3 el van de knoflookolie en bak 12 min. in de oven.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Snijd de ui in flinterdunne halve ringen.
Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de garnalen en ui 3 min.
Voeg de spinazie in delen toe en laat al roerbakkend slinken.
Voeg de pasta toe en meng door elkaar.
Serveer de pasta met de rucola en de tomaten erop.
Notities
Extra benodigdheden: bakplaat, bakpapier
Nog geen beoordelingen