Dit is een favoriete hartige taart bij ons thuis. Als ik tomaten, mozzarella en pesto zeg, dan staan ze al te juichen. Doen ze dat bij jou thuis ook? Dan weet ik zeker dat ze hier ook heel blij van gaan worden.
Deze hartige taart valt goed te combineren met een lekker soep en een groene salade. En heb je een stukje over, dan bewaar je het in de koelkast voor de lunch. Ook heerlijk!
Wil je de pesto zelf maken, dan is het recept hier te vinden.
Hartige taart met tomaatjes, mozzarella en pesto
Ingrediënten
- 5 plakjes deeg voor hartige taart
- 100 gram verse pesto (zie recept op onze wesite)
- 2 el tijm
- 2 bollen mozzarella
- 500 gram tomaatjes (cherrytomaatjes of romaatjes)
Instructies
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet de taartvorm in met een beetje boter of olie.
Bekleed de vorm met de plakjes bladerdeeg en zorg dat de randen goed aan elkaar plakken.
Bestrijk de bodem met de verse pesto.
Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel over de pesto.
Halveer de tomaatjes en leg ze met de open kant naar boven tegen elkaar aan in de vorm. Bestrooi met de tijm.
Bak de hartige taart in ongeveer 35 minuten goudbruin.
Notities
Extra benodigdheden: taart- of quichevorm doorsnede 26 cm
Nog geen beoordelingen