Wij houden erg van plaattaarten. Ze zijn makkelijk en snel om te maken en erg lekker. Ik was ongeveer een jaar geleden op zoek naar een lekker recept voor een plaattaart met truffel en toen kwam ik dit superlekkere recept tegen op de site van uitpaulineskeuken.
Ik heb hem gemaakt en hij was zó op! Een erg lekkere plaattaart die je als onderdeel van een maaltijd kunt serveren. Bijvoorbeeld met een lekkere verse soep erbij of een salade. Maar bij de borrel is deze taart óok heerlijk. Snijd de plaattaart dan in stukjes.
Tip: besprenkel de plaattaart met 1 van onze heerlijke biologische olijfoliën. Klik hier om te bekijken!
Plaattaart met truffel en parmaham
Ingrediënten
- 1 rol vers bladerdeeg (bijv. Tante Fanny)
- 100 gram mascarpone
- 1 el truffel tapenade
- 100 gram Parmaham
- 50 gram rucola
- 30 gram Parmezaanse kaas
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Rol het bladerdeeg uit en maak met een mes een lichte inkeping op ongeveer 1 cm vanaf de rand. (Let op, snijd het deeg niet helemaal door.)
Prik met een vork gaatjes in het deeg.
Meng de mascarpone met de truffel tapenade en smeer het deeg hier mee in.
Bak de plaattaart ongeveer 20 minuten in de oven.
Verdeel de Parmaham over de plaattaart.
Garneer de plaattaart met rucola en wat krullen Parmezaanse kaas.
Notities
Extra benodigdheden: bakplaat, bakpapier
4 Comments
Leon
26 november 2020 at 17:10Hoi, moet deze taart op bakpapier in de oven of niet? Staat niet in de omschrijving, maar wel bij de benodigdheden?
bbqandcooking
26 november 2020 at 17:19Ja klopt!De plaattaart wordt gebakken op een bakplaat met bakpapier. Succes!
Meeuws
3 september 2022 at 14:23Is het koud ook lekker?
bbqandcooking
3 september 2022 at 15:43Jazeker! Kan ook heel goed koud gegeten worden.