Dit is een heerlijke pasta met zelfgemaakte gehaktballetjes èn tomatensaus. Deze pasta valt voor ons in de categorie comfortfood en valt bij kinderen ook altijd goed in de smaak.
Ga jij hem ook maken? Wij zijn benieuwd wat je ervan vindt!
Tip: gebruik onze heerlijke biologische Olijfolie Umbrië in dit gerecht. Klik hier om te bekijken!
Spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus
Ingrediënten
- 2 uien
- 1 sneetje witbrood (zonder korstjes)
- 75 ml halfvolle melk
- 500 g half-om-halfgehakt
- 1 ei
- 25 gram ongezouten roomboter
- 70 gram tomatenpuree
- 800 gram tomatenblokjes
- ½ el suiker
- 125 ml water
- 7 gram verse Italiaanse kruiden zoals oregano, rozemarijn, salie en tijm
- 3 el olijfolie (bijv. onze olijfolie Umbrië uit onze winkel)
- 300 gram spaghetti
- Parmezaanse kaas
Instructies
Snipper 1 ui heel fijn.
Laat het sneetje brood even weken in de melk en knijp het dan goed uit.
Meng het gehakt met de gesnipperde ui, het ei, uitgeknepen brood en peper en zout. Rol kleine balletjes van het gehakt.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de gehaktballetjes op middelhoog vuur in 5 minuten rondom bruin.
Snipper de andere ui en voeg bij de balletjes in de pan. Bak een paar minuten zachtjes mee.
Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee.
Voeg de tomatenblokjes, het suiker en water toe en laat 15 minuten zachtjes koken. Roer af en toe door.
Pureer 3 el olijfolie met de kruiden tot een kruidenolie.
Breng op tomatensaus op maak met de kruidenolie, peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer de spaghetti met de gehaktballetjes in tomatensaus in een grote schaal en garneer met Parmezaanse kaas.
Notities
Extra benodigdheden: staafmixer
Nog geen beoordelingen