Gehaktbrood komt oorspronkelijk uit Amerika waar het meatloaf genoemd wordt. Gehaktbrood is zoals de naam het al zegt gemaakt van gehakt. Het wordt als een soort langwerpig brood gebakken in de oven en er kunnen verschillende ingrediënten aan toegevoegd worden. Dit gerecht kan ook heel goed warm of koud gegeten worden. Kook je voor meer mensen, dan is dit ook een mooi gerecht om te serveren. Je kunt namelijk voor iedereen een mooie plak afsnijden.
Lekker bij dit gehaktbrood zijn sperziebonen en aardappeltjes.
Gehaktbrood met cheddar en ontbijtspek
Ingrediënten
- 1 ui
- 100 gram Cheddar
- 1 rode paprika
- 15 gram verse salie
- 500 gram half om half gehakt
- 100 ml tomatenketchup
- 1 ei
- 2 el paneermeel
- 150 gram gerookt ontbijtspek
Instructies
Verwarm de oven voor op 190 ºC.
Snipper de ui en rasp de cheddar.
Halveer de paprika in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd in blokjes van 1 cm.
Snijd de helft van de salie in reepjes.
Doe het gehakt in een ruime kom. Voeg de ui, geraspte cheddar, blokjes paprika, saliereepjes, ketchup, het ei en de paneermeel toe. Meng alles goed door het gehakt.
Bekleed de ovenschaal met bakpapier en leg de plakjes spek in een rechthoek, overlappend erin.
Vorm een brood van het gehakt en leg dat in het midden van het spek.
Vouw het spek om het gehaktbrood en bedek met de rest van de salie.
Bak het gehaktbrood ongeveer 45 minuten in de oven.
Notities
Extra benodigdheden: rasp, ovenschaal
Nog geen beoordelingen