Hoofdgerechten/ Vlees BBQ

Franse hamburger

Franse hamburger

De Franse keuken staat bekend om zijn diversiteit en heerlijke gerechten. Echte klassiekers zijn onder andere coq au vin, quiche lorraine, boeuf bourguignon en aardappelgratin. Frankrijk staat natuurlijk ook bekend om de heerlijke wijnen en lekkere kaasjes. Genoeg keuze dus voor een overheerlijke hamburger!

Wij hebben gekozen voor een heerlijk brioche broodje, een burger met onder andere Provençaalse kruiden, uitgebakken spekjes, tomaatjes met ui, een lekker spiegeleitje en uiteraard een paar plakken brie. Die mogen toch echt niet ontbreken op een Franse burger!

 

Franse hamburger
Franse hamburger

Franse hamburger

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 5 personen
Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten

  • 5 luxe brioche of hamburgerbroodjes
  • 200 gram brie in 10 plakken
  • zakje veldsla
  • 150 gram spekjes
  • 5 eieren
  • klontje boter
  • Tomaatjes met ui:
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 1 kleine ui in ringen
  • 2 el olijfolie
  • Honing-mosterd mayonaise:
  • 2 el mayonaise
  • 1/2 el mosterd
  • 1/2 el honing
  • Burgers:
  • 1 kilo half om half gehakt
  • 3 el Provençaalse kruiden
  • 2 teentje knoflook, uitgeperst
  • scheutje citroensap
  • 3 el verse peterselie, fijngesneden
  • 1 tl peper
  • 1,5 tl zout

Instructies

1

Meng het gehakt met de Provençaalse kruiden, knoflook, citroensap, peterselie, peper en zout.

2

Maak 5 gelijke hamburger van ongeveer 200 gram per stuk.

3

Verwarm 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de cherrytomaatjes met de uienringen 10 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met zout.

4

Klop ondertussen de mayonaise met de mosterd en honing tot een mooie saus.

5

Bak de spekjes zonder olie of boter in een koekenpan mooi knapperig en bruin. Schep de uitgebakken spekjes in een schaaltje.

6

Steek de BBQ aan met een directe zone van 180 graden.

7

Gril de hamburgers gaar in ongeveer 6 minuten per kant.

8

Leg de laatste 2 minuten 2 stukje brie over de hamburger zodat deze lekker zacht wordt en smelt over je hamburger.

9

Smelt de boter in een grote koekenpan en bak de eieren gaar.

10

Snijd de broodjes open en beleg achtereenvolgens met de veldsla, de burgers met gesmolten brie, een gebakken eitje, de tomaatjes en garneer met de honing-mosterd mayonaise.

Notities

Extra benodigdheden: garde, koekenpan

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter