Bijgerechten/ Vegetarisch

Tzatziki

Tzatziki

Deze overheerlijke komkommer-yoghurtsaus is zó lekker en makkelijk te maken. De basis is Griekse yoghurt en daarbij voeg je geraspte komkommer, knoflook, dille en verse munt toe. Je kunt ook variëren met bijvoorbeeld een scheutje olijfolie of een beetje citroensap.

Heerlijk bij een Griekse maaltijd of met deze bifteki met feta. Maar je kunt deze tzatziki natuurlijk ook heel goed bij een zomerse borrel serveren. Lekker met een verse pide of stokbrood.

Smullen maar!

Tip: giet een beetje Olijfolie Umbrië over de tzatziki. Deze heerlijke biologische olijfolie is hier te vinden!

Tzatziki

Tzatziki

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 komkommer
  • 2 tl dille
  • 1 takje verse munt
  • peper
  • zeezout
  • extra vergine olijfolie Umbrië (Biologische olijfolie uit onze shop)

Instructies

1

Was de komkommer, snijd in de lengte doormidden en schraap met een lepeltje het vruchtvlees eruit.

2

Rasp de komkommer en voeg bij de Griekse yoghurt.

3

Pers het knoflookteentje erboven uit.

4

Snijd de muntblaadjes fijn en roer met de dille door de saus.

5

Voeg verse peper en zeezout toe.

6

Giet een beetje olijfolie over de tzatziki en garneer eventueel met extra munt.

Notities

Extra benodigdheden: rasp

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter