Hoofdgerechten/ Vis BBQ

Zalmfilet met zoete mosterdtopping van de BBQ

Hele zalmfilet van de BBQ

Deze keer geen kleine moot, maar een hele zalmfilet op onze Grill Guru Large. Ondanks het rooster van 46 cm paste deze zalmfilet net niet. Door het uiteinde iets om te krullen ging de deksel gelukkig toch dicht.

De zalm is een heerlijke vis om mee te werken op de BBQ. Het kan simpel met wat peper, zout en citroen, maar we hebben dit keer uitgepakt met een topping van mosterd en mayonaise gevolgd door bruine basterdsuiker. We hebben de zalm op 2,5 cederhouten plank gelegd en daarna rustig gegaard op de BBQ.

Hele zalmfilet van de BBQ
Hele zalmfilet van de BBQ
Hele zalmfilet van de BBQ

Zalmfilet met zoete mosterdtopping van de BBQ

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 6 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 1600 gram zalmfilet
  • 4 eetlepels Dijon mosterd
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 4 eetlepels basterdsuiker
  • peper
  • zout

Instructies

1

Dep de zalmfilet droog met keukenpapier.

2

Strooi peper en zout naar smaak op beide kanten

3

Meng de mayonaise met de mosterd en smeer de bovenkant van de zalm in.

4

Strooi de suiker eroverheen.

5

Steek de BBQ aan met een directe zone van 130 graden.

6

Leg de cederhouten planken op BBQ

7

Zodra de planken een klein beetje beginnen te roken draai je ze om.

8

Leg de zalm op de planken en sluit de deksel van de BBQ.

9

Bij een kerntemperatuur van 48 graden is de zalm klaar.

Notities

Extra benodigdheden: cederhouten plankjes

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter