Hoofdgerechten/ Vegetarisch

Couscous met venkel, courgette en rode paprika

Dit vegetarische gerecht is makkelijk en snel te maken. Wij hebben de groenten gegrild op de BBQ, maar je kunt ze ook prima grillen in een grillpan of in de oven. Rooster ze dan in ongeveer 25 minuten gaar. 

Dit gerecht leent zich ook prima om andere groenten te gebruiken. De venkel kan bijvoorbeeld ook vervangen worden door aubergine of groene asperges. Of gebruik eens verschillende kleuren paprika`s. 

Wij vinden deze couscous erg lekker met vis zoals scholfilet of verse kabeljauw. 

Couscous met venkel, courgette en rode paprika

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (4 stemmen, gemiddeld: 4,25 van de 5)
Laden...
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten

  • 1 venkel
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 1 grote ui
  • 2 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 300 gram couscous
  • 300 ml kippenbouillon
  • 150 gram feta
  • 4 el platte peterselie, fijngesneden
  • peper
  • zeezout

Instructies

1

Maak de venkel, paprika en courgette schoon.

2

Snijd de courgette in lange plakken en de paprika in vieren. Snijd de venkel doormidden en verwijder het harde binnenkant. Snijd de venkel in plakken.

3

Pel de ui en snijd in vieren.

4

Pers het knoflookteentje boven de olijfolie en roer goed door.

5

Smeer de venkel, courgette, paprika en uien met de knoflookolie in.

6

Rooster de groenten op de BBQ tot ze gaar zijn en mooie grillstrepen hebben. (Of grill ze in de oven of in een grillpan.)

7

Schenk de bouillon over de couscous en laat 5 minuten afgedekt wellen.

8

Roer de couscous na 5 minuten goed door.

9

Breng de gegrilde groenten op smaak met peper en zeezout en meng door de couscous.

10

Verkruimel de feta over de couscous en garneer met de peterselie.

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter