Dit is echt zo’n heerlijk lentegerecht. Ei met asperges en beenham is sowieso een mooie combinatie.
Serveer er een lekkere tomatensalade bij en een warm stokbrood.
Frittata met groene asperges, beenham en geitenkaas
Ingrediënten
- 6 eieren
- 125 ml slagroom
- 1 el dille
- peper
- zeezout
- 50 gram boter
- 1 ui, gesnipperd
- 100 gram groene aspergetips
- 100 gram zachte geitenkaas, verkruimeld
- 100 gram dun gesneden beenham
Instructies
Verhit een grote koekenpan en laat de boter smelten. Voeg de gesnipperde ui toe en fruit 4 minuten op laag vuur.
Grill ondertussen de aspergetips met een beetje olie in een grillpan.
Klop de eieren los met de slagroom en roer de dille erdoorheen. Breng op smaak met peper en zeezout.
Giet het eimengsel bij de gefruite uitjes en verdeel de asperges en de geitenkaas over de frittata. Laat de frittata in ongeveer 15 minuten stollen op laag vuur.
Verwarm de grill op de hoogste stand en zet de pan 5 minuten onder de grill zodat de bovenkant goudbruin wordt.
Serveer de frittata met de plakken beenham.
Notities
Extra benodigdheden: grote koekenpan, garde
Nog geen beoordelingen