Gevogelte BBQ/ Hoofdgerechten

Perzische kipspiesen

In een van mijn vele BBQ boeken ben ik altijd op zoek naar nieuwe en lekkere recepten. Ik vond de marinade voor deze heerlijke kipspiesen in het grote Weber barbecue boek. 
De marinade  met het citroensap maakt de kip heerlijk mals. Wij hebben deze kipspiesen gecombineerd met deze heerlijke pastasalade.

 

Perzische kipspiesen

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Voorbereidingstijd: 30-60 minuten Bereidingstijd: 8 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet
  • halve ui
  • 75 ml citroensap
  • 1 el oregano
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 knoflookteen
  • 125 ml olijfolie

Instructies

1

Snijd de kipfilet in gelijke stukken van ongeveer 4 cm.

2

Pureer de ui, citroensap, oregano, paprikapoeder en knoflook in een keukenmachine of mixer.

3

Voeg de olie al mixend toe.

4

Stop de kip en de marinade in een hersluitbare plastic zak.

5

Meng de marinade en kip goed in de plastic zak en leg tenminste 30 minuten in de koelkast.

6

Steek de BBQ aan op een temperatuur van ongeveer 180 graden.

7

Rijg het vlees aan de spiesen zodat ze elkaar raken maar niet verdrukken.

8

Grill de spiesen op de BBQ en keer regelmatig.

Notities

Extra benodigdheden: hersluitbare plasticzak, keukenmachine of mixer.

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter