Hoofdgerechten/ Vlees BBQ

Hawaiiaanse hamburger

Hawaiiaanse hamburger

Hawaï is een eilandengroep en een van de staten van de Verenigde Staten. Het is misschien wel geen land (we maken om de vrijdag een andere Internationale burger), maar Hawaï heeft wel een mooie kleurrijke keuken met veel fusion gerechten met invloeden uit Japan en Mexico. Voor ons dus zeker een inspiratie om een lekkere burger van te maken.

Er zijn veel verschillende soorten tropische vruchten waaronder ananas te vinden. Ananas is zelfs het grootste exportproduct van Hawaï. Er worden gerechten gemaakt met verse groenten, fruit en verse vis. Denk maar eens aan de heerlijke en kleurrijke Poke bowls. Maar ook sushi, foodtrucks met o.a. BBQ ribs, gegrilde garnalen en Thaise gerechten zijn veel te vinden op Hawaï. 

Voor ons moest onze Hawaiiaanse burger dan ook een soort fusion burger worden met verschillende smaken en vooral lekker kleurrijk.

Eet smakelijk!

 

Hawaiiaanse hamburger

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 5 personen
Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten

  • Burgers:
  • 1 kilo half om half gehakt
  • 3 el sojasaus
  • 2 el paneermeel
  • 1 ei
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 2 tl komijn
  • 2 tl kerriepoeder
  • peper
  • zeezout
  • Overig:
  • 2 rode uien in ringen
  • klontje boter
  • 5 tijgerbollen
  • paar blaadjes kropsla
  • 2 tomaten in plakjes
  • 6 ananasschijven
  • 100 gram cocktailgarnalen
  • 3 el BBQsaus
  • 3 el mayonaise
  • peper
  • zeezout
  • olijfolie

Instructies

1

Snijd de rode ui en ringen.

2

Smelt de boter in een koekenpan en bak de uienringen in ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur tot ze gaar en zacht zijn.

3

Verwarm de grillpan en gril de ananasschijven aan beide zijden mooi bruin. Gebruik eventueel een beetje boter om aanbranden te voorkomen.

4

Meng de mayonaise met de BBQsaus en breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Meng de gehakt met de sojasaus, paneermeel, ui en de kruiden.

6

Maak 5 hamburgers van ongeveer 200 gram.

7

Steek de BBQ aan met een directe zone van 180 graden.

8

Gril de hamburgers in ongeveer 6 minuten per kant gaar.

9

Zet ondertussen de skillet op de BBQ en doe een laagje olijfolie in de pan.

10

Bak de garnalen in ongeveer 3 minuten klaar.

11

Snijd de tijgerbollen open en beleg achtereenvolgens met de blaadjes sla, plakjes tomaat, de burgers, ananas, rode ui, garnalen en naar smaak de saus.

Notities

Extra benodigdheden: koekenpan, grillpan

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter