Deze lichtgebonden soep is makkelijk en snel te maken. Door het toevoegen van de aardappel wordt de soep iets dikker. De slagroom zorgt voor die heerlijke romige smaak die goed samengaat met de bosuitjes.
Een perfecte soep als voorgerecht, maar hij kan natuurlijk ook lekker voor bij de lunch gegeten worden.
Romige lentesoep met bosui
Ingrediënten
- 1 el roomboter
- 250 gram aardappels
- 5 grote bosuitjes
- 1 liter kippenbouillon
- 125 ml slagroom
- 1 tl gemalen nootmuskaat
- peper
- zeezout
- 3 el verse peterselie, fijngesneden
Instructies
Schil de aardappels en snijd ze in blokjes.
Snijd het witte en groene gedeelte van de bosuitjes in ringen. (Het donkergroene gedeelte niet.) Houdt 1 el gesneden bosui apart voor de garnering.
Verhit de boter in een ruime pan en bak de aardappelblokjes met de bosui ongeveer 5 minuten op laag vuur.
Voeg de bouillon toe en kook in 15 minuten gaar.
Pureer de soep en roer daarna de slagroom erdoorheen. Breng op smaak met peper, zout en de nootmuskaat.
Garneer de soep met de apart gehouden bosuitjes en verse peterselie.
Notities
Extra benodigdheden: staafmixer
Nog geen beoordelingen