Bijgerechten/ Voorgerechten

Romige lentesoep met bosui

Romige lentesoep met bosui

Deze lichtgebonden soep is makkelijk en snel te maken. Door het toevoegen van de aardappel wordt de soep iets dikker. De slagroom zorgt voor die heerlijke romige smaak die goed samengaat met de bosuitjes.

Een perfecte soep als voorgerecht, maar hij kan natuurlijk ook lekker voor bij de lunch gegeten worden.

Romige lentesoep met bosui

Romige lentesoep met bosui

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (3 stemmen, gemiddeld: 3,33 van de 5)
Laden...
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten

  • 1 el roomboter
  • 250 gram aardappels
  • 5 grote bosuitjes
  • 1 liter kippenbouillon
  • 125 ml slagroom
  • 1 tl gemalen nootmuskaat
  • peper
  • zeezout
  • 3 el verse peterselie, fijngesneden

Instructies

1

Schil de aardappels en snijd ze in blokjes.

2

Snijd het witte en groene gedeelte van de bosuitjes in ringen. (Het donkergroene gedeelte niet.) Houdt 1 el gesneden bosui apart voor de garnering.

3

Verhit de boter in een ruime pan en bak de aardappelblokjes met de bosui ongeveer 5 minuten op laag vuur.

4

Voeg de bouillon toe en kook in 15 minuten gaar.

5

Pureer de soep en roer daarna de slagroom erdoorheen. Breng op smaak met peper, zout en de nootmuskaat.

6

Garneer de soep met de apart gehouden bosuitjes en verse peterselie.

Notities

Extra benodigdheden: staafmixer

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter