Zoet

Cakerol met verse aardbeien

Cakerol met verse aardbeien

Je zou misschien denken dat dit een heel ingewikkeld recept is, maar dat is het eigenlijk helemaal niet. Binnen een uur (oké 2 uurtjes, want hij moet wel nog even afkoelen) heb je gewoon heerlijk gebak op tafel staan. Je kunt deze cakerol ook heel goed al eerder klaarmaken en tot gebruik in de koelkast bewaren. Dan hoef je alleen nog maar de poedersuiker erover te strooien en te garneren met verse aardbeien.

Wij aten deze heerlijk luchtige cakerol als dessert mèt een beetje verse slagroom…mmmm.

Cakerol met verse aardbeien
Cakerol met verse aardbeien

Cakerol met verse aardbeien

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • zout
  • 100 gram suiker
  • 1 el frambozensiroop
  • 100 gram bloem
  • 250 gram aardbeien
  • 250 gram mascarpone
  • 2 el honing
  • 2 tot 3 el poedersuiker

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 175 graden.

2

Splits voorzichtig de eieren.

3

Klop het eiwit samen met een mespuntje zout in een vetvrije kom stijf.

4

Klop in een grotere kom het eigeel met de suiker en de siroop tot het lekker schuimig is.

5

Zeef de bloem boven het schuimige eigeel en roer goed door. Spatel daarna voorzichtig het eiwit erdoorheen.

6

Smeer het beslag over de bakplaat met bakpapier uit en vorm een rechthoek met een dikte van 2 tot 3 cm. Bak 15 minuten in het midden van de oven. Laat de cake na het bakken minimaal 1 uur afkoelen.

7

Pureer 3 aardbeien (ongeveer 60 gram) met een staafmixer fijn en schep het door de mascarpone. Voeg de honing toe en roer goed door.

8

Draai de afgekoelde cake om en trek voorzichtig het bakpapier ervan af. De bovenkant ligt nu onderop.

9

Smeer de aardbeiencrème over de cake.

10

Snijd 3 aardbeien in dunne plakjes en verdeel over de aardbeiencrème.

11

Rol de cake voorzichtig op en verpak in vershoudfolie. Laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.

12

Haal voor het serveren de cakerol uit de folie en bestrooi met de poedersuiker. Garneer de rol met de rest van de aardbeien.

Notities

Extra benodigdheden: mixer, bakplaat met bakpapier, staafmixer, vershoudfolie

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter