Voorgerechten

Bruschetta met gerookte zalm en citroenmayonaise

Bruschetta met gerookte zalm en citroenmayonaise

Een bruschetta is gegrild brood dat eerst is ingesmeerd met olijfolie en knoflook en daarna belegd wordt met groenten, kaas of vlees. En dat kan natuurlijk ook heel goed met gerookte zalm. Zeker in combinatie met de citroenmayonaise is deze bruschetta echt heerlijk.

Wij maakten deze bruschetta met zalm en henneneitjes als voorgerecht met Pasen. De henneneitjes komen ook van de kip, maar zijn de eerste lichting eitjes. Ze zijn iets kleiner dan gewone eieren en maar 3 tot 4 weken beschikbaar. Ze worden ook wel de kaviaar van de kip genoemd en zijn een echte delicatesse. De henneneitjes kun je natuurlijk ook gewoon vervangen door kippeneitjes. 

 

Bruschetta met gerookte zalm en citroenmayonaise

Bruschetta met gerookte zalm en citroenmayonaise

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 2 grote plakken wit brood of 4 kleine (van ongesneden brood, bijv. Liefde & Passie brood)
  • 2 el olijfolie
  • 100 gram gerookte zalm
  • 2 henneneitjes
  • 1 el kappertjes
  • 1 el tuinkers
  • 2 el mayonaise
  • 1/2 el citroensap
  • peper

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 175 graden.

2

Smeer de plakken brood in met de olijfolie en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Gril ze in ongeveer 7 minuten goudbruin. (Keer halverwege de tijd.) Je kunt de plakken ook in een grillpan bakken.

3

Kook de henneneitjes ongeveer 4 minuten.

4

Maak de dressing door de mayonaise met het citroensap te mengen. Breng eventueel op smaak met een beetje peper.

5

Snijd de plakken brood doormidden en beleg ze met de gerookte zalm.

6

Pels de eitjes en snijd ze in tweeën.

7

Garneer de bruschetta's met de kappertjes, tuinkers, de eitjes en de citroenmayonaise.

Notities

Extra benodigdheden: bakplaat met bakpapier of een grillpan

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter