Het recept voor dit borrelbrood las ik in de nieuwsbrief van 1 van mijn favoriete BBQ winkels. Het ziet er zo lekker uit, dus dat moest ik een keer proberen. Een heerlijk borrelbrood met vijgen en camembert. Dat is gewoon smullen!
Borrelbrood met camembert, vijgen en spek
Ingrediënten
- 1 breekbrood of Liefde&Passie brood (AH)
- 1 camembert
- 3 vijgen
- 8 plakjes ontbijtspek
- 3 takjes rozemarijn
- 6 zongedroogde tomaten
- handje pecannoten
Instructies
Gril de plakken ontbijtspek en laat afkoelen.
Snijd het brood tot een centimeter van de bodem in en haal de stukjes brood eruit.
Snijd de bovenkant van de camembert af en leg hem in het brood.
Stapel de stukjes brood terug.
Snijd de vijgen in partjes en stop tussen het brood.
Verdeel vervolgens de bacon, takjes rozemarijn, zongedroogde tomaten en de pecannoten tussen het brood.
Steek de BBQ aan met een indirecte zone van 200 graden en plaats de pizzasteen op het rooster.
Bak het brood nu af in ongeveer 15 minuten.
Notities
Extra benodigdheden: Pizzasteen
Nog geen beoordelingen