In eerdere recepten heb ik het al vaker geschreven, maar je kunt eindeloos combineren met kipfilet en verschillende smaken. Deze keer hebben we de kipfilet gevuld met verse pesto en Mon Chou. Daarna omwikkelen met rauwe ham en je hebt weer een heerlijk gerecht. Er is echt geen lekkerdere pesto dan een verse en zelfgemaakte pesto. Het recept voor de verse pesto vind je uiteraard op onze website. Om de maaltijd compleet te maken hebben wij spaghetti aglio e olio gemaakt en broccoli.
Het insnijden van de kipfilet is even een werkje, maar mocht je per ongeluk iets te ver doorsnijden dan camoufleer je dat met de rauwe ham, dus wees niet te kritisch.
Wil je de kipfilets liever in de keuken bereiden? Dat kan natuurlijk ook prima. Bak ze dan in een koekenpan of grillpan met een beetje olie of boter.
Gevulde kipfilet met verse pesto, Mon Chou en rauwe ham
Ingrediënten
- 800 gram kipfilet (4 stuks)
- 100 gram Mon Chou
- 4 el verse pesto
- 150 gram rauwe ham
Instructies
Meng de Mon Chou met 4 eetlepels verse pesto.
Dep de kipfilets droog met keukenpapier en snijd in de lengte open.
Vul de kipfilets met het mengsel van de Mon Chou en de pesto en vouw ze weer dicht.
Omwikkel daarna de kipfilets met ongeveer 4 plakken rauwe ham (afhankelijk van de grootte).
Steek de BBQ aan en zorg voor een indirecte zone van ongeveer 180 graden.
Leg de kipfilets op de BBQ voor ongeveer 15 minuten en draai 1 keer om.
Bij een kerntemperatuur van 72 graden zijn de kipfilets klaar.
Nog geen beoordelingen