Verse pesto is super makkelijk te maken en veel lekkerder dan uit een potje. Je hebt er ook maar een paar ingrediënten voor nodig. Zelf heb ik altijd veel verse kruiden in huis, maar het komt wel eens voor dat ik iets te veel van iets heb. Sommige kruiden zijn prima in te vriezen, maar van de basilicum maak ik dan vaak deze verse pesto.
Heerlijk in een pasta pesto of op een broodje of bij de borrel.
Het recept voor verse spaghetti met pesto is hier te vinden!
Verse groene pesto
Ingrediënten
- bosje verse basilicum (30 gram)
- 30 gram Parmezaanse kaas
- 2 el geroosterde pijnboompitten
- 1 teentje knoflook
- 75 ml extra vergine olijfolie (bijv. onze biologische olijfolie Umbrië uit onze 'winkel')
- 1 snufje zeezout
Instructies
Haal de blaadjes basilicum van de takjes en rasp de Parmezaanse kaas.
Doe alle ingrediënten in een hoge maatbeker en pureer het met een staafmixer mooi glad.
Breng de pesto op smaak met peper.
Notities
Extra benodigdheden: rasp, hoge maatbeker, staafmixer
Nog geen beoordelingen