Bijgerechten/ Voorgerechten

Verse vijgen met Prosciutto, mozzarella en balsamicoazijn

Toen wij een paar jaar geleden op vakantie waren in Kroatië stond onze vakantietuin vol met vijgenbomen. De buren hadden een boerderij met een stukje grond waar ze onder andere tomaten, pompoenen en verse kruiden verbouwden. De rand van hun tuin stond ook vol met vijgenbomen. We raakten aan de praat met de buurvrouw en ze nodigde ons uit om op het land te komen kijken. Heel gastvrij kregen wij verse kruiden en tomaten mee. Met onze armen vol met heerlijke verse dingen liepen we langs de vijgenbomen. De buurvrouw vertelde ons dat we alle rijpe vijgen mochten plukken wanneer we maar wilden, want het waren er teveel om te verwerken. Nou zijn wij dol op vijgen, dus maakten wij elke dag een ronde langs de bomen.

In Kroatië waren de vijgen die wij plukten groen van kleur. De vijgen die in Nederland te koop zijn, hebben vaak een mooie paarse kleur.

Ik gebruik meestal een balsamico crema in plaats van balsamicoazijn. De crème is iets dikker en zoeter van smaak dan azijn.  Door de dikte kun je het mooi over het gerecht verspreiden. De combinatie van de verschillende smaken maken dit gerecht voor ons zeker favoriet. En de balsamico crème maakt het helemaal af!

 

Verse vijgen met Prosciutto, mozzarella en balsamicoazijn

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4-5 personen
Voorbereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten

  • 5 verse vijgen
  • 80 gram Prosciutto crudo
  • 1 bol mozzarella/buffelmozzarella (125 gram)
  • 30 gram rucola
  • verse basilicum
  • verse peper en zeezout
  • balsamico crema (bijv. Bertolli Cremissimo) of balsamicoazijn

Instructies

1

Was voorzichtig de vijgen en snijd ze in vieren.

2

Verdeel de rucola over een schaal of bord.

3

Leg de vijgen op de rucola.

4

Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de schaal.

5

Verdeel de Prosciutto over het gerecht. Scheur grote stukken eventueel in tweeën.

6

Verdeel een paar blaadjes basilicum erover en bestrooi met peper en zout.

7

Druppel als laatst de balsamico crema over het gerecht.

Notities

Extra benodigdheden: schaal of groot bord

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter