Bijgerechten/ Groenten/ Vegetarisch

Boeren tomatensalade

Wij zijn thuis dol op tomaten. Verse tomatensoep, geroosterde tomaten en ook verse tomatensalade staan bij ons vaak op tafel.  

Dit is ook weer een heerlijke bijgerecht met lekkere volzoete tomaatjes. Een mooie combinatie met verse oregano en de Kalamata olijven. Een mediterrane salade met mooie smaken bij elkaar!

Boeren tomatensalade

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten

  • 1 kleine rode ui
  • 100 ml rodewijnazijn
  • 2 tl kristalsuiker
  • 500 gram romaatjes
  • 3 takjes verse oregano
  • 100 gram Kalamata-olijven zonder pit
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • zeezout

Instructies

1

Snijd de ui in flinterdunne ringen.

2

Roer in een kommetje de suiker door de rodewijnazijn en voeg de uiringen erbij. Laat ongeveer 30 minuten marineren.

3

Snijd de tomaten doormidden en voeg toe aan het uienmengsel.

4

Haal de blaadjes van de takjes oregano en voeg samen met de olijven toe aan de tomatensalade.

5

Roer door elkaar, besprenkel met olijfolie en eventueel zout naar smaak.

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter