Bijgerechten/ Hoofdgerechten/ Vegetarisch

Gevulde paprika’s met vegan gehakt, tomaatjes en olijven

Gevulde paprika's met vegan gehakt, tomaatjes en olijven

Ook dit jaar staat begin maart weer in het teken van plantaardig eten. In de week zonder vlees en zuivel worden mensen geïnspireerd om een week lang volledig plantaardig te eten. 

Tegenwoordig zijn er meerdere lekkere en gezonde producten te vinden als vervanger voor bijvoorbeeld vlees. Beyond Meat maakt heerlijke plantaardige producten waaronder Beyond Meat Hack (voorheen mince), een lekkere vegan gehakt. Het vegan gehakt is een rauw product en wordt gemaakt van erwteneiwit. Wij hebben al eerder een heerlijk gerecht gemaakt met de balletjes van Beyond Meat, deze spaghetti met verse pesto, tomaatjes en Beyond meatballs.

Deze gevulde paprika’s smaken niet alleen erg lekker, het recept is ook volledig vegan. Bij de gevulde paprika’s kun je een groene salade en rijst serveren. Dan heb je een volwaardige maaltijd.

Eet smakelijk!

Gevulde paprika's met vegan gehakt, tomaatjes en olijven

Gevulde paprika's met vegan gehakt, tomaatjes en olijven

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten

  • 1/2 ui
  • 300 gram Beyond Meat Hack (vegan gehakt) of een andere variant
  • 1 klein teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 el verse peterselie, fijngesneden (+ extra voor garnering)
  • 1 el tomatenpuree
  • 4 knoflookolijven in plakjes
  • 4 paprika's (bijv. 2 rode en 2 gele)
  • 8 kleine tomaatjes/cherrytomaatjes

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Snipper de halve ui fijn.

3

Meng in een ruime kom het vegan gehakt met de gesnipperde ui, het uitgeperste teentje knoflook, de peterselie, tomatenpuree en de plakjes olijf.

4

Snijd de paprika's doormidden en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Vul de halve paprika's met het vegan gehaktmengsel.

5

Snijd de tomaatjes doormidden en leg bovenop elke halve paprika twee stukjes tomaat. Druk de halve tomaatjes een beetje in de vulling.

6

Leg de gevulde paprika's in een grote ingevette ovenschaal en bak ze 20 minuten in het midden van de oven. Dek na 20 minuten de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak nog 10 minuten tot ze gaar zijn.

7

Garneer met extra fijngesneden peterselie.

Notities

Extra benodigdheden: 1 grote ovenschaal (of 2 kleinere)

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter