Wij zijn niet zo van de pakjes en de zakjes, maar gaan liever voor pure producten of het lekker zelf maken. Behalve de kruidenpasta’s van Fairtrade Original. Als je ze nog niet eerder hebt gebruikt, dan kunnen wij het zeker aanraden om ze te gaan ontdekken.
De kruidenpasta’s worden alleen gemaakt van plantaardige ingrediënten en zonder kunstmatige toevoegingen. Lekker puur dus. De gehaktballetjes stoof je in de tomatensaus met kruidenpasta. De saus is mild gekruid, dus zeker ook geschikt voor kinderen. Met een lekkere couscoussalade erbij is het een volwaardige èn makkelijke maaltijd!
Couscous met Marokkaanse gehaktballetjes
Ingrediënten
- 500 gram rundergehakt
- 1 el olijfolie
- peper
- zout
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 pakje Marokkaanse gehaktballetjes kruidenpasta (Fairtrade Original)
- 300 gram couscous
- 300 - 400 ml bouillon
- sap van een halve citroen
- 250 gram cherrytomaten
- 1/2 komkommer
- 1/2 rode ui
- 4 el verse munt, fijngesneden
- 4 el verse koriander (of peterselie), fijngesneden (+ extra)
- 200 gram feta
Instructies
Meng het gehakt met peper en zout en eventueel wat vers gehakte koriander of peterselie.
Draai kleine balletjes van het gehakt en bak ze in 1 el olijfolie rondom bruin.
Voeg na ongeveer 5 minuten de tomatenblokjes en de kruidenpasta toe en laat het ongeveer 10 minuten zachtjes stoven.
Doe de couscous in een kom en schenk de bouillon erbij. Laat de couscous afgedekt 5 minuten wellen.
Roer de couscous met een vork los en breng op smaak met een scheutje olijfolie, peper, zout en het sap van de citroen.
Snijd de komkommers in blokjes, de rode ui in dunne halve ringen en halveer de cherrytomaatjes.
Meng de groenten met de munt en koriander door de couscous.
Snijd de feta in blokjes en verdeel over de couscous.
Bestrooi de gehaktballetjes met verse koriander.
Nog geen beoordelingen