Hoofdgerechten

Lasagne

Lasagne

Lasagne is een typisch Italiaans ovengerecht gemaakt van dunne pastabladen, tomatensaus, gehakt, Parmezaanse kaas en bechamelsaus. Het recept voor lasagne is ontstaan in de hoofdstad van de Italiaanse regio Emilia-Romagna, namelijk Bologna.

Dit recept staat zeker in de top 10 van favoriete recepten bij ons thuis. Je moet er wel even de tijd voor nemen, dus ideaal voor bijvoorbeeld een regenachtige zondag.

De bechamelsaus maken wij zelf, maar mocht je daar geen tijd voor hebben dan kun je uiteraard ook bechamelsaus uit de supermarkt gebruiken.

Wil je er een bijpassende wijn bij drinken, dan raden wij een mooie Chianti aan.

Lasagne

Lasagne

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4-5 personen
Voorbereidingstijd: 25 minuten (+55 minuten wachttijd) Bereidingstijd: 40 minuten (oven)

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 300 gram winterpeen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 180 gram Parmigiano Reggiano
  • 2 el olijfolie
  • 500 gram rundergehakt
  • 70 gram tomatenpuree (blikje)
  • 700 ml volle melk
  • 690 gram biologische passata di pomodoro (gezeefde tomaten)
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 60 gram tarwebloem
  • 250 g lasagnebladen

Instructies

1

Snipper de ui, schil de winterpeen en snijd in dunne plakjes.

2

Snijd de bleekselderij in boogjes en rasp de kaas.

3

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, winterpeen en bleekselderij 5 min. op laag vuur.

4

Voeg het gehakt toe en bak op middelhoog vuur in 5 minuten rul.

5

Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee. Voeg 200 ml melk toe en laat al roerend op laag vuur bijna helemaal inkoken.

6

Voeg de passata toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat met de deksel half op de pan 45 minuten zachtjes koken.

7

Maak ondertussen de bechamelsaus. Smelt daarvoor de boter in een steelpan met dikke bodem op laag vuur. Meng de bloem erdoor en laat op laag vuur 3 minuten garen. Voeg op laag vuur al roerend 500 ml melk in scheuten toe. Voeg pas de volgende scheut toe als de vorige helemaal is opgenomen. Laat op laag vuur 2-3 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout en zet weg tot gebruik.

8

Verwarm de oven voor op 180 °C.

9

Maak laagjes in de ovenschaal van achtereenvolgens wat saus, lasagnebladen, saus, bechamelsaus en kaas. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laag bechamelsaus en kaas.

10

Bak de lasagne ongeveer 40 minuten in het midden van de oven. Laat afgedekt met aluminiumfolie 10 min. rusten.

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter