Deze traybake heeft een lekker herfstig tintje door de tijm en de champignons. Superlekker!
Let bij dit recept wel even op het aantal personen. Mocht je met meer mensen zijn, dan natuurlijk de hoeveelheden even aanpassen.
Eet smakelijk!
Herfst traybake met kippendijfilet, paprika, krieltjes en tomaat
Ingrediënten
- 500 gram krieltjes
- 1,5 rode paprika
- 300 gram kippendijfilet in 4en
- 8 tomaatjes (bijv. Romaatjes)
- 100 gram champignons of kastanjechampignons
- 3 el olijfolie
- 1,5 teentje knoflook, uitgeperst
- 1 el tijm
- peper
- zeezout
- 10 groene basilicumolijven
- 5 plakjes ontbijtspek
- 3 el peterselie, fijngesneden
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de krieltjes in partjes (6 tot 8 stukjes) en de paprika in stukken.
Snijd elke filet in 4 stukken en verdeel met de krieltjes, de paprika en de tomaatjes over de bakplaat.
Snijd grote champignons in vieren en verdeel over de plaat. (Kleine champignons kunnen er zo bij.)
Maak een dressing van de olijfolie, knoflook, tijm en peper en zout. Meng de dressing door de groenten en kip.
Snij de olijven doormidden en scheur de spek in grote stukken. Verdeel beide over de traybake.
Bak de traybake ongeveer 30 minuten in de oven.
Garneer met verse peterselie.
Notities
Extra benodigdheden: bakplaat, bakpapier
Nog geen beoordelingen