Hoofdgerechten

Poké bowl met bloemkoolrijst en zalm

Poké bowl met bloemkoolrijst en zalm

Poké bowl is een traditioneel Hawaïaans gerecht met verse vis en groenten in een grote kom of diep bord. De vis en groenten wordt hierbij in plakjes of stukjes gesneden. (Poké betekent ook ‘in plakken snijden’.)

Je kunt echt vol op variëren met dit gerecht en precies die combinatie maken met de vis en groenten die je zelf lekker vindt. Probeer er een mooi kleurrijk geheel van te maken door af te wisselen van kleur in de kom.

Wij hebben in plaats van rijst gebruik gemaakt van bloemkoolrijst. Dat is echt een superlekker èn slanker alternatief. Tegenwoordig kun je bloemkoolrijst koelvers in de supermarkt kopen, maar zelf maken is eigenlijk erg makkelijk en ook nog eens goedkoper.

Maar hoe doe je dat nou, bloemkoolrijst maken? Simpel. Verwijder de bladeren en eventueel de stronk van de kool. Snijd de roosjes in kleine stukjes en maal fijn in de keukenmachine. Laat draaien totdat ze zo groot zijn als rijst of couscous. 

Poké bowl met bloemkoolrijst en zalm

Poké bowl met bloemkoolrijst en zalm

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten

  • 800 gram bloemkoolrijst (koelvers of zelfgemaakt van 1 bloemkool)
  • 2 el rijstazijn
  • potje ingelegde gember
  • 4 el sojasaus
  • 300-400 gram verse zalmfilets
  • 200 gram sugar snaps
  • 1 avocado
  • 1 mango
  • 1/2 komkommer
  • 5 tomaatjes (bijv. Tasty tom of Romaatjes)
  • 2 rode puntpaprika's
  • geroosterde zwarte sesamzaadjes (bijv. Saitaku)

Instructies

1

Doe de bloemkoolrijst in een vergiet, giet er kokend water over en laat uitlekken.

2

Meng de bloemkoolrijst met de helft van de rijstazijn en 2 el gembervocht uit het potje ingelegde gember.

3

Verdeel over diepe borden of kommen en laat afkoelen tot gebruik.

4

Snijd de zalm in blokjes van 1 cm en laat marineren in de sojasaus.

5

Kook ondertussen de sugar snaps in 3-5 minuten beetgaar. Laat afkoelen op een bord.

6

Halveer de avocado, verwijder de pit, schep de avocado met een lepel uit de schil en snijd in plakjes.

7

Snijd de mango in plakken en de tomaatjes in partjes.

8

Schil de komkommer met een dunschiller of kaasschaaf in dunne plakken.

9

Halveer de puntpaprika's en snijd in dunne reepjes.

10

Verdeel de mangoplakjes, zalm, avocado, reepjes puntpaprika, plakken komkommer, tomaatjes en sugar snaps in een rondje over de kommen met bloemkoolrijst. Zorg dat in het midden de bloemkoolrijst nog zichtbaar is.

11

Garneer met zwarte sesamzaadjes.

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter