Hoofdgerechten/ Vlees BBQ

Italiaans stoofvlees met pappardelle

Italiaans stoofvlees met pappardelle

In het heerlijke najaarszonnetje, met een goed glas wijn in de hand, maakte ik dit Italiaanse stoofvlees gerecht met pappardelle op de BBQ in de Dutch Oven. De geuren van het vlees, de groenten en de kruiden door de tuin dat is echt genieten. Hoe langer je het vlees laat stoven hoe zachter het wordt en smelt op je tong.

Ik maakte dit gerecht op de BBQ, maar uiteraard kan dit gerecht ook prima gemaakt worden in een braadpan in de keuken.

Italiaans stoofvlees met pappardelle
Het vlees wordt 2,5 tot 3 uur gestoofd
Italiaans stoofvlees met pappardelle
Het stoofgerecht is klaar om opgediend te worden
Italiaans stoofvlees met pappardelle
Schenk een mooie rode wijn bij dit heerlijke stoofgerecht zoals een Chianti

Italiaans stoofvlees met pappardelle

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (6 stemmen, gemiddeld: 4,17 van de 5)
Laden...
Aantal: 6 personen
Voorbereidingstijd: 25 minuten Bereidingstijd: 3 uur stoven

Ingrediënten

  • 1200 gram riblappen
  • 500 gram pappardelle
  • 200 ml rode wijn
  • 100 ml runderbouillon
  • 50 gram ontbijtspek, in kleine stukjes gesneden
  • 1 ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 tenen knoflook
  • 2 winterpenen
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 blik tomaten (400 gram)
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • peper
  • zout

Instructies

1

Snijd de riblappen in kleine blokjes en bestrooi met peper en zout.

2

Snipper de ui en snijd de wortel en bleekselderij in kleine stukjes.

3

Hak de rozemarijn en de tenen knoflook fijn.

4

Verwarm de olijfolie en bak het vlees rondom bruin en schep op een bord.

5

Bak in het vet het ontbijtspek, ui en knoflook ongeveer 3 minuten.

6

Voeg de wortel, rozemarijn en bleekselderij toe en bak 1 minuut mee.

7

Voeg het blikje tomaten, de wijn en bouillon toe en breng aan de kook.

8

Voeg het vlees toe en laat het 2,5 tot 3 uur gaar stoven.

9

Roer regelmatig om en controleer of er voldoende vocht in de pan zit.

10

Kook de pappardelle volgens de verpakking gaar.

11

Schep de pasta op een bord en schep het stoofvlees erop.

12

Garneer met geschaafde Parmezaanse kaas.

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter