Hoofdgerechten/ Vlees BBQ

Zwitserse hamburger

Zwitserse hamburger

Voor het maken van onze Zwitserse burger hebben we vooral gedacht aan ingrediënten die vaak gebruikt worden in de Zwitserse keuken. En daar hoort natuurlijk ook de Zwitserse raclette kaas bij. Perfect om goed te laten smelten op deze heerlijke wereldburger!

Zwitserse hamburger

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Voorbereidingstijd: 15 minuten Bereidingstijd: 14 minuten

Ingrediënten

  • Hamburger
  • 700 gram rundergehakt
  • 2 tl bieslook
  • 1 sjalotje (fijngesneden)
  • 1 teentje knoflook (uitgeperst)
  • 1 ei
  • 1 el paneermeel
  • 1 tl mosterdpoeder
  • peper
  • zeezout
  • Room-mosterdsaus:
  • 4 el slagroom
  • 1 el mascarpone
  • 1 el mosterd
  • peper
  • zeezout
  • Overig:
  • 4 grote zachte witte bollen
  • zakje gemende eikenbladsla
  • 4 plakken Zwitserse kaas Emmi raclette
  • 3 halve augurken in plakjes
  • 1 grote ui

Instructies

1

Snijd de ui doormidden en snijd beide helften in dunne plakjes. Verhit een beetje boter in een koekenpan en fruit de uitjes in ongeveer 5 minuten zacht en goudbruin.

2

Meng alle ingrediënten voor de room-mosterdsaus en breng op smaak met peper en zeezout.

3

Meng het gehakt met de bieslook, het sjalotje, knoflook, ei, paneermeel, mosterdpoeder en peper en zout naar smaak.

4

Maak van het gehakt 4 hamburgers van ongeveer 180 gram per stuk.

5

Steek de BBQ aan met een directe zone van 180 graden.

6

Gril de hamburgers gaar in ongeveer 7 minuten per kant.

7

Leg de laatste 2 minuten op elke hamburger een plak kaas, zodat die er mooi overheen smelt.

8

Snijd de zachte bollen open en beleg achtereenvolgens met de eikenbladsla, plakjes augurk en de burgers.

9

Garneer elke burger met de room-mosterdsaus naar smaak en de gebakken uitjes.

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter