Smashed potatoes klinkt best interessant, maar het zijn eigenlijk gewoon knapperige geplette aardappels uit de oven. Wel erg lekker en leuk als je eens af wilt wisselen met een aardappelgerecht. De aardappels worden eerst gekookt en gaan dan geplet op de bakplaat. Wij maken ze vaak met onder andere paprikapoeder, knoflook en tijm, maar je kunt zeker afwisselen met verschillende kruiden.
Heerlijk als bijgerecht met een lekker stukje kip of vlees en broccoli.
Onze biologische bakolijfolie is o.a. te koop in onze shop.
Smashed potatoes
Ingrediënten
- 1 kilo vastkokende aardappels (ongeschild)
- 5-6 el bakolijfolie
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 2 tl gedroogde tijm
- zeezout
Instructies
Kook de hele ongeschilde aardappelen in ruim water in ongeveer 20 minuten gaar. Giet af en laat even uitdampen.
Leg de gekookte aardappelen op een bakplaat met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Plet de aardappels met een pollepel, stamper of onderkant van een glas. (Druk niet te hard, anders wordt het puree.)
Meng de baklijfolie met de paprikapoeder, knoflookpoeder en tijm. Smeer de aardappels royaal in en breng ze op smaak met zeezout.
Bak de aardappels ongeveer 40 minuten in het midden van de oven tot ze mooi krokant zijn.
Notities
Extra benodigdheden: bakplaat met bakpapier
Nog geen beoordelingen