Hoofdgerechten

Plaattaart met tonijn, paprika en ei

Plaattaart met tonijn, paprika en ei

Een heerlijke plaattaart met veel lekkere smaken bij elkaar. En tonijn is ook weer eens iets anders! Deze plaattaart kun je als bijgerecht serveren met bijvoorbeeld een salade met groenten. Wij maakten er een erg lekkere Italiaanse broodsalade (panzanella) bij.

Plaattaart met tonijn, paprika en ei

Plaattaart met tonijn, paprika en ei

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 2 el crème fraîche
  • 1 blikje tonijn in zonnebloemolie, uitgelekt
  • 1/2 grote rode puntpaprika (of 1 kleine)
  • 1/4 courgette
  • 1/2 rode ui
  • 1 el kappertjes
  • 2 eieren
  • 2 el mayonaise
  • beetje citroensap
  • zeezout
  • peper
  • rucola

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Rol de bladerdeeg uit en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd met een mesje een inkeping van 1 cm vanaf de rand en prik met een vork een paar keer in het deeg. Let op; snijd het deeg niet helemaal door.

3

Smeer de crème fraîche uit over het bladerdeeg, maar laat de randen vrij.

4

Snijd de puntpaprika en de courgette in reepjes en de rode ui in dunne reepjes.

5

Beleg het bladerdeeg met de uitgelekt stukjes tonijn en de reepjes paprika, courgette en rode ui. Breek de eieren per stuk in een kommetje en giet voorzichtig op het deeg.

6

Verdeel de kappertjes over de plaattaart en bak in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten goudbruin.

7

Maak ondertussen de dressing door de mayonaise met de citroensap te mengen en op smaak te brengen met peper en zeezout.

8

Garneer de plaattaart met de dressing en verse rucola.

Notities

Extra benodigdheden: bakplaat met bakpapier

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter