Bijgerechten/ Vegetarisch

Panzanella (Italiaanse broodsalade)

Panzanella Italiaanse broodsalade

Dit is echt wel een van onze favoriete Italiaanse gerechten. Vroeger ontstaan vanuit armoede, maar nu nog steeds een heerlijke salade. Gebruik het liefst lekker oud brood. Heb je dat niet meer liggen, dan kun je ook prima een ciabatta of stokbrood gebruiken en in de oven krokant bakken.

Laat de broodsalade minimaal 1 uur staan, dan kunnen alle lekkere smaken goed in het brood intrekken.

Ga voor dit gerecht voor mooie rijpe tomaten en goede ingrediënten. Gebruik zeker een echte en pure olijfolie in deze heerlijke salade, zoals onze biologische olijfolie Umbrië. Je proeft echt zo’n verschil!

Panzanella Italiaanse broodsalade

Panzanella (Italiaanse broodsalade)

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 1 ciabatta
  • 1 gele paprika
  • 600 gram rijpe tomaten
  • 1 rode ui
  • 2 el kappertjes
  • 2 el taggia olijven
  • 2 el rode wijnazijn
  • 8 el olijfolie (biologische olijfolie uit onze winkel)
  • 1 knoflookteentje, uitgeperst
  • peper
  • zout
  • verse basilicum

Instructies

1

Snijd of scheur de ciabatta in blokjes en bak ongeveer 10 tot 15 minuten in het midden van de oven. (Op een bakplaat met bakpapier en zonder olie.)

2

Snijd de paprika in stukjes, de tomaten in partjes en de rode ui in dunne halve ringen. Schep alles in een grote ruime kom.

3

Voeg de kappertjes en de taggia olijven bij de gesneden groenten.

4

Maak een dressing van de olijfolie, rode wijnazijn en het uitgeperste knoflookteentje. Breng op smaak met peper en zeezout.

5

Schep de afgekoelde stukjes ciabatta door de salade en meng de dressing erdoorheen.

6

Laat minimaal 1 uur intrekken.

7

Garneer met verse basilicum.

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter