Naast de oven en kookplaat gebruiken wij bijna dagelijks de BBQ om een lekkere maaltijd op te bereiden. Veel gerechten die wij met jullie delen op onze website en Instagram pagina komen van de BBQ. Er is echt heel veel mogelijk, het is alleen een andere vorm van koken, bakken en grillen. Een leuke bijkomstigheid is dat sommige producten ook nog lekkerder smaken als ze van de BBQ komen.
Zo ook deze gegrilde paprikasalade. Heel snel en makkelijk te maken en echt heerlijk bij een zomerse maaltijd of BBQ. De combinatie van het zoete van de puntpaprika, het friszure van de limoen en het zoute van de feta is top. De verse munt erbij maakt het helemaal af!
Gegrilde paprikasalade met verse munt, limoen en feta
Ingrediënten
- 2 gele paprika's
- 2 rode puntpaprika's
- 3 el olijfolie
- ½ limoen
- 15 gram verse munt
- 100 gram feta
- peper en zout
Instructies
Was de paprika`s en snijd ze doormidden. Verwijder de zaadlijsten en stelen.
Snijd grote paprika`s eventueel nog een keer door.
Meng in een kom met de 1 el olijfolie.
Gril de paprika in 6 tot 8 minuten op de BBQ. (Uiteraard is een grillpan ook prima te gebruiken.)
Pers de limoen uit.
Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn.
Meng 1 el limoensap met 2 el olijfolie, de helft van de munt en een beetje peper en zout.
Snijd de elk stuk paprika in 3 of 4 stukjes en meng met de dressing.
Verkruimel de feta erover en garneer met de rest van de munt.
Nog geen beoordelingen