Hoofdgerechten

Verse spaghetti met pesto, gegrilde tomaatjes, gebakken rauwe ham en rucola

Deze verse spaghetti met pesto, gegrilde zoete tomaatjes en gebakken rauwe ham is een heerlijke variant van pasta pesto.

Het is een heerlijk zomers gerecht en wij krijgen altijd meteen het gevoel alsof we in Italië zitten. Vooral de combinatie van het zoete van de gegrilde tomaatjes met het zoute van de ham en Parmezaanse kaas passen heel goed bij het kruidige van de rucola en de fijne smaak van de pesto. 

Wij raden zeker aan om zelf pesto te maken. Het lijkt misschien veel werk, maar dat is het echt niet! Het recept voor de zelfgemaakte pesto is hier te vinden. En mocht je toch liever gaan voor de ‘gewone’ pasta pesto, kijk dan eens bij dit recept: verse spaghetti met pesto, basilicum en Parmezaanse kaas.

Verse spaghetti met pesto, gegrilde tomaatjes, gebakken rauwe ham en rucola

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 5)
Laden...
Aantal: 4-5 personen
Voorbereidingstijd: 10 minuten Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram verse spaghetti
  • 250 gram verse pesto (zie het recept voor zelfgemaakte pesto)
  • olijfolie (bijv. onze biologische olijfolie Umbrië uit onze 'winkel')
  • 500 gram kleine tomaatjes aan een tak (romaatje of gemengde tomaatjes)
  • 100 gram rauwe ham
  • Parmezaanse kaas
  • 75 gram rucola
  • verse peper en zout

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Was de tomaatjes en maak goed droog.

3

Leg ze op een bakplaat met bakpapier en druppel er een beetje olijfolie overheen. Grill ze 15 minuten in de oven.

4

Breng een ruime pan met water aan de kook.

5

Kook de verse spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6

Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de rauwe ham in porties bruin en knapperig. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

7

Meng de verse pesto door de pasta. Voeg eventueel een scheutje olijfolie toe om het iets smeuïger te maken.

8

Verdeel de gebakken ham met de tomaatjes over de pasta.

9

Breng op smaak met verse peper en eventueel zout.

10

Garneer met de rucola en schilfers Parmezaanse kaas.

Notities

Extra benodigdheden: bakplaat, bakpapier, koekenpan

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter