Wil je een keer iets anders als ontbijt proberen wat lekker en ook nog gezond is? Deze ontbijtmuffins zijn perfect om eens af te wisselen met een gewone boterham.
Ze zijn makkelijk èn snel te maken. Ik maak ze altijd in de middag of avond van te voren. Ook maak ik vaak een voorraadje en vries ze daarna in. Dan hoef je ze alleen maar ’s avonds uit de vriezer te halen.
Je kunt de muffins zo serveren of met vers fruit of een schepje yoghurt. Maar met een beetje pindakaas of chocoladepasta is óók erg lekker.
Ontbijtmuffins met banaan en appel
Ingrediënten
- 150 gram grove havervlokken
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl kaneelpoeder
- snufje zout
- 1 appel
- 1 rijpe banaan
- 1 ei
- 125 ml amandelmelk
- 1 tl honing
- 1 el geraspte kokos
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maal de havervlokken in een keukenmachine tot meel.
Meng de bakpoeder, het zout en de kaneelpoeder door het meel.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes.
Prak de banaan fijn met een vork.
Meng in een aparte kom de amandelmelk met het ei en de honing.
Roer de geprakte banaan door het melkmengsel.
Voeg ook de stukjes appel bij het melkmengsel.
Meng het melkmengsel met het meel. Roer goed door. En roer de geraspte kokos door het beslag.
Vul de holtes van de muffinvorm met het beslag en bak ongeveer 20 minuten in het midden van de oven gaar.
Notities
Extra benodigdheden: ingevette of siliconen muffinvorm
Nog geen beoordelingen