Een homemade pasta is eigenlijk altijd wel lekker vinden wij. De saus maak je zelf, met verse groenten en kruiden. En het leuke is dat je natuurlijk heel goed een andere groente kunt gebruiken voor in de saus. Want paprika, aubergine, wortel, het kan allemaal prima in dit gerecht!
Tip: gebruik onze pure bakolijfolie uit de BBQandcookingshop voor een nog lekkerdere smaak.
Spaghetti met courgette en vegaballetjes in tomatensaus
Ingrediënten
- 300 gram spaghetti
- 1 gesnipperde ui
- 3 el olijfolie (bakolijfolie uit de BBQandcookingshop)
- 2 stengels bleekselderij
- 1 courgette
- 70 gram tomatenpuree (blikje)
- 2 blikken tomatenblokjes
- 1/2 el suiker
- 2 takjes verse oregano, blaadjes fijngesneden
- 3 takjes verse tijm (alleen de blaadjes)
- 350 gram vegetarische balletjes doormidden gesneden
- Parmezaanse kaas, geraspt of geschaafd
- peper
- zeezout
Instructies
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan of hapjes pan en fruit de gesnipperde ui 5 minuten op laag vuur.
Snijd ondertussen de courgette en de bleekselderij in reepjes.
Voeg ze bij de ui in de pan en bak 5 minuten op middelhoog vuur mee.
Roer de tomatenpuree door de groenten en bak 2 minuten zachtjes mee.
Voeg de tomatenblokjes erbij en roer goed door.
Roer de suiker en de verse kruiden door de saus en laat alles op laag vuur zachtjes koken. Maak eventueel op smaak met verse peper en zeezout.
Verhit ondertussen 1 el olijfolie in een aparte koekenpan en bak de halve vegetarische balletjes in ongeveer 5 minuten rondom bruin.
Roer de halve balletjes door de saus.
Serveer met de spaghetti en garneer met verse Parmezaanse kaas.
Notities
Extra benodigdheden: hapjespan/grote koekenpan, kleine koekenpan, rasp
Nog geen beoordelingen