Met deze heerlijke tomatensoep waan je je meteen in Italië. Wij zijn dol op een lekkere kom soep en deze is met stip favoriet. Gebruik wel goede rijpe tomaten om die lekkere smaak te krijgen.
Deze soep is heerlijk als voorgerecht of als lunch met een warm broodje.
Italiaanse tomatensoep
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 70 ml tomatenpuree
- 2 teentjes knoflook in stukjes gesneden
- 2 kleine uien
- 1 kg romatomaten
- 750 ml water
- 2 kippen- of groentebouillontabletten
- 1 handje verse basilicumblaadjes
- 1 takje verse oregano (alleen de blaadjes)
- 1/2 el tijm of 2 takjes verse tijm (alleen de blaadjes)
- 100 gram mascarpone
Instructies
Verwarm de olijfolie in een ruime pan op het vuur en roer de tomatenpuree met de stukjes knoflook erdoor.
Snijd de uien in stukjes en bak op laag vuur een paar minuten mee.
Snijd ondertussen de tomaten in stukken. Voeg de tomatenstukjes bij de uien en bak ongeveer 3 minuten mee.
Voeg het water en de bouillonblokjes erbij en roer goed door. Roer de verse kruiden erdoor (alleen de blaadjes) en laat alles 15 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer, roer de mascarpone erdoor en pureer nogmaals tot de soep glad is.
Garneer eventueel met een paar blaadjes verse basilicum.
Notities
Extra benodigdheden: ruime pan/soeppan, staafmixer
Nog geen beoordelingen