Tegenwoordig kom je steeds meer lekkere recepten tegen met een vervanger voor vlees of vis. Er zijn gelukkig ook heel veel lekkere alternatieve producten en gerechten te vinden als je liever vegetarisch eet. Deze steaks zijn natuurlijk niet van vlees gemaakt, maar kunnen heel goed als vervanger gegeten worden. Ook als je wel van vlees houdt, dan moet je dit ècht een keer proberen!
Wij vinden het echt een feestje om te zien en de smaak is heerlijk. Knolselderij is heel geschikt om mee te grillen en een mooie combinatie met de chimichurri.
Wij zijn benieuwd wat jullie ervan vinden!
Knolselderijsteaks met chimichurri
Ingrediënten
- Chimichurri:
- 8 takjes peterselie
- 2 takjes oregano
- 1 el rode wijnazijn
- 50 ml extra vergine olijfolie (bv. onze biologische olijfolie Umbrië)
- 1 tl bruine basterdsuiker
- 1/2 rode paprika, heel fijn gesneden
- 1/2 teentje knoflook
- peper
- zeezout
- Knolselderijsteaks:
- 1 knolselderij
- 3 el olijfolie
- 2 el rode wijnazijn
- 1 tl paprikapoeder
- 2 tl tijm
- 1 takje rozemarijn (fijngehakt)
Instructies
Chimichurri:
Snijd de blaadjes van de peterselie en oregano fijn.
Meng de olijfolie met de rode wijnazijn, de fijngesneden peterselie en oregano, de basterdsuiker en de fijngesneden paprika.
Pers het halve teentje knoflook erboven uit en breng op smaak met peper en zeezout.
Knolselderijsteaks
Schil de knolselderij en snijd in plakken van ongeveer 1 cm dik.
Maak de marinade van de olijfolie, rode wijnazijn, paprikapoeder, tijm en rozemarijn.
Bestrijk beide kanten van de plakken knolselderij met de marinade en laat minimaal een uurtje intrekken.
Steek de BBQ aan met een directe zone van 180 graden.
Gril de knolselderij ongeveer 5 minuten per kant en keer regelmatig.
Serveer de steaks op een mooi bord en besprenkel met de chimichurri.
Nog geen beoordelingen