Bijgerechten/ Vegetarisch/ Voorgerechten

Geroosterde tomatensoep

Geroosterde tomatensoep

Deze tomatensoep lijkt misschien veel werk, maar eigenlijk doet de oven al het werk. Op de bakplaat gaan de tomaten met ui en knoflook. Een beetje suiker en balsamico erover en roosteren maar! Daarna nog even in de pan, pureren en je hebt een heerlijke soep op tafel.

Tip: gebruik onze heerlijke biologische Balsamico in dit gerecht.

Geroosterde tomatensoep

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Voorbereidingstijd: 25 minuten Bereidingstijd: 45 minuten oventijd Total Time: 70 minuten

Ingrediënten

  • 750 gram romatomaten
  • 2 tl suiker
  • 2 el balsamico (zie onze 'winkel')
  • 2 middelgrote uien
  • 1 teentje knoflook (ongepeld)
  • 3 el olijfolie
  • 70 gram tomatenpuree
  • 750 ml kraanwater
  • 1 el tijm
  • 1½ groentebouillontablet

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 170 °C.

2

Snijd de tomaten doormidden en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

3

Bestrooi de tomaten met de suiker en besprenkel met de balsamico.

4

Snijd de uien in partjes en leg ze samen met de ongepelde teen knoflook tussen de tomaten. Besprenkel alles met 2 el olijfolie. Rooster de tomaat, ui en knoflook ongeveer 45 minuten in het midden van de oven.

5

Verhit 1 el olijfolie in een pan en fruit de tomatenpuree 4 minuten op laag vuur.

6

Haal de bakplaat uit de oven en pel de knoflook.

7

Voeg de geroosterde tomaat, ui en knoflook samen met het water, de tijm en de groentebouillontablet toe aan de tomatenpuree. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.

8

Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Notities

Extra benodigdheden: bakplaat met bakpapier

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter