Bijgerechten/ Voorgerechten

Mosterdsoep

Mosterdsoep

Dit is echt een heerlijk en lekker Hollands recept voor mosterdsoep. Er gaat ook prei in, room en zelfs een beetje witte wijn. (Die kun je uiteraard ook achterwege laten als je liever geen wijn door de soep wilt.) 

Wij gebruiken een zachte mosterd die is fijngemalen. Die smaakt extra lekker in combinatie met de room en de prei.

Serveer er ook een warm broodje bij om in te dopen!

 

Mosterdsoep

Mosterdsoep

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 40 gram ongezouten roomboter
  • 40 gram bloem
  • 700 ml water
  • 1 kippenbouillontablet (voor 1 liter)
  • 1 prei
  • 1 dl witte wijn
  • 100 ml slagroom
  • 2 el zachte mosterd (bijv. Zaanse fijngemalen mosterd)
  • peper
  • 2 tot 3 el fijngesneden peterselie

Instructies

1

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

2

Smelt de boter in een pan en fruit de ui met de knoflook ongeveer 3 minuten op laag vuur.

3

Roer de bloem door de uien en roer goed door. Laat in 5 minuten al roerend gaar worden.

4

Voeg het water in delen toe. Blijf roeren terwijl je een gedeelte in de pan giet.

5

Voeg het bouillonblokje en de wijn toe en roer door.

6

Snijd het witte en een stukje van het lichtgroene van de prei in ringen. (Houdt een beetje apart voor garnering)

7

Roer de gesneden prei door de soep en kook 10 minuten op laag vuur.

8

Pureer de soep glad met een staafmixer.

9

Roer de mosterd met een beetje soep los en roer samen met de slagroom door de soep. Breng op smaak met peper.

10

Garneer de soep met verse peterselie en preiringen.

Notities

Extra benodigdheden: staafmixer

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter