Hoofdgerechten

Linzensalade met garnalen en peterseliedressing

Linzensalade met garnalen en peterseliedressing

Linzen zijn peulvruchten waar je heel goed mee kunt variëren. Ze zijn erg voedzaam en betaalbaar en worden vaak ook als vleesvervanger gebruikt. Linzen zijn er in verschillende soorten. Zo kom je onder andere bruine, oranje en een combinatie van verschillende linzen tegen in de supermarkt. Ze zijn in droge vorm te verkrijgen of al klaar voor gebruik. 

Linzen hebben van zichzelf geen heel uitgesproken smaak en passen daardoor goed in soepen, curry’s of stoofschotels. Vaak worden er smaakmakers als verschillende kruiden, knoflook of ui in het gerecht gebruikt om smaak te maken.

Wij gebruiken in dit gerecht linzen uit blik, maar uiteraard kun je ook prima gedroogde linzen gebruiken. Deze moet je dan wel eerst nog even apart koken.

Wil je liever een vegetarische linzensalade eten, dan laat je de garnalen gewoon weg. De combinatie met de peterseliedressing en de groenten zijn zonder de garnalen ook al erg lekker!

Tip: gebruik onze biologische balsamico in deze linzensalade voor een extra lekkere smaak! 

Linzensalade met garnalen en peterseliedressing
Linzensalade met garnalen en peterseliedressing

Linzensalade met garnalen en peterseliedressing

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 2-3 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 265 gram linzen (blik)
  • 1 el balsamico (bijv. onze biologische balsamico, zie onze 'winkel')
  • 200 tot 300 gram garnalen
  • 1 1/2 knoflookteentje
  • 15 gram verse peterselie
  • 7 el olijfolie
  • peper
  • zeezout

Instructies

1

Snijd de courgette in de lengte in dunne plakken en daarna in dunne repen. Snijd de dunne repen in tweeën.

2

Verhit 1 el olijfolie in een hapjespan en bak de courgettereepjes voorzichtig al omscheppend 3 minuten op middelhoog vuur.

3

Voeg de cherrytomaatjes toe en bak een paar minuten zachtjes mee.

4

Doe de linzen in een vergiet en spoel af onder de kraan. Laat uitlekken en roer ze daarna door de courgette met tomaat.

5

Pers het halve teentje knoflook uit en roer het samen met de balsamico door de linzen. Laat alles ongeveer 8 tot 10 minuten op laag vuur zachtjes doorkoken.

6

Verhit 1 el olijfolie in een kleine koekenpan en bak de garnalen met 1 uitgeperst teentje knoflook op middelhoog vuur tot ze gaar zijn.

7

Pureer ondertussen de verse peterselie met 5 el olijfolie tot een fijne dressing. (Gebruik hiervoor een staafmixer.) Breng op smaak met peper en zeezout.

8

Roer de garnalen door de linzen en op smaak met peper en eventueel zout en besprenkel met de kruidendressing.

Notities

Extra benodigdheden: staafmixer, vergiet

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter