Weer eens wat anders dan een cederhouten plank, maar zeker zo lekker is dit vispakketje met zalmfilet en bosui. Het is ook snel en simpel om te maken.
Een perfect gerecht om iets lekkers en toch ook speciaals op tafel te zetten. Want zo’n pakketje ziet er wel erg leuk uit op je bord. Zalm is een goede keuze als je een lichtere maaltijd wilt eten. Wij maken er dan altijd veel verse (gegrilde) groenten bij, zoals deze gegrilde courgette en venkel met kruidendressing bijvoorbeeld.
Tip: gebruik onze heerlijke biologische Olijfolie Umbrië in dit gerecht. Klik hier om te bekijken!
Zalmpakketje met bosui, tijm en citroen
Ingrediënten
- 4 zalmfilets van 200 gram
- 1 bosui
- 1 el tijm
- 4 schijfjes citroen
- biologische olijfolie Umbrië (zie winkel)
- zeezout
Instructies
Snijd de bosui in dunne ringetjes.
Dep de zalm droog met keukenpapier en leg op een stuk aluminiumfolie.
Strooi zeezout over de zalmfilets.
Besprenkel de zalm met de BBQandcooking olijfolie Umbrië en tijm.
Leg een schijfje citroen op ieder zalmfilets.
Strooi een paar ringen bosui op ieder pakketje en vouw de pakketjes dicht.
Steek de BBQ aan met een directe zone van 150 graden.
Leg de pakketjes op de BBQ.
Bij een kerntemperatuur van 50 graden is de zalm klaar om gegeten te worden.
Notities
Extra benodigdheden: 4 stukken aluminiumfolie
Nog geen beoordelingen