Ik heb het al eerder geschreven, maar kip en BBQ gaan heel goed samen. De kipfilet is van nature vrij neutraal van smaak en daarom kan je eindeloos combineren met smaken. Ik waande mij weer even in Italië toen ik deze met mozzarella gevulde kipfilet op de BBQ had gelegd. Puur, eenvoudig maar vol van smaak net als de Italiaanse keuken.
Serveer de kipfilet met een heerlijke pasta en wijn.
Gevulde kipfilet met mozzarella
Ingrediënten
- 4 kipfilets
- 7 el olijfolie
- sap van halve citroen
- 1 mozzarella in plakjes
- 1 takje rozemarijn (fijngehakt)
- peper
- zout
Instructies
Maak een marinade van de olijfolie, citroensap, rozemarijn, peper en zout.
Dep de kipfilet droog en doe deze in een afsluitbare plastic zak.
Schenk hier de marinade in en leg ten minste 4 uur in de koelkast.
Snijd de kipfilet horizontaal open en leg er 1 of meerdere plakjes mozzarella in.
Vouw de kipfilet weer dicht met sateprikkers.
Steek de BBQ aan met een directe zone van 160 graden.
Gril de kipfilets en draai regelmatig in ca. 10 minuten gaar.
Bij een kerntemperatuur van 70 graden is de kip gaar.
Nog geen beoordelingen