Dit is een lekker slank recept met veel verschillende smaken bij elkaar. Veel verse groenten, een stukje kabeljauwfilet en wat kruiden als extra smaakmaker. De Parmaham smaakt echt heel lekker bij de kabeljauw. Ga wel voor een mooi stukje verse vis, dat smaakt toch veel lekkerder dan vis uit de diepvries.
Zorg er wel voor dat de kabeljauw met Parmaham niet te lang meegebakken wordt. De vis wordt dan snel taai en dat is zonde.
Wijntje erbij? Ga dan voor een frisse witte wijn zoals deze Verdicchio.

Traybake kabeljauw met Parmaham, prei, venkel en tomaatjes
Ingrediënten
- 500 gram krieltjes in de schil
- 1 venkel
- 1 prei
- 1 rode paprika
- 250 gram trostomaatjes aan een tak, bijv. Romaatjes
- 3 el olijfolie
- 1 el dille
- peper
- zeezout
- verse peterselie voor garnering
- 2 verse kabeljauwfilets (ongeveer 250-300 gram)
- 4 plakken Parmaham
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de gewassen krieltjes in vieren, de prei in ringen en de paprika in stukjes.
Snijd de venkel doormidden en haal de harde kern eruit. Snijd elke helft in parten. Bewaar het groen van de venkel.
Verdeel de krieltjes, gesneden prei, paprika en venkel over de bakplaat en meng met de olijfolie en dille. Leg de tomaatjes met tak bovenop de bakplaat. Breng op smaak met peper en zeezout.
Bak ongeveer 25 minuten in het midden van de oven.
Smeer ondertussen de kabeljauwfilet in met een beetje peper en zout. Wikkel de plakken Parmaham om de vis.
Haal de bakplaat uit de oven en leg de kabeljauw tussen de groenten. Verlaag de temperatuur naar 180 graden bak nog 8 tot 10 minuten in de oven.
Garneer met het groen van de venkel en een beetje verse peterselie.
Notities
Extra benodigdheden: bakplaat met bakpapier
Nog geen beoordelingen