In onze Turkse burger hebben we köfte kruiden gebruikt. En wat past nou zo goed bij köfte? Tja, tomaat, rode ui, aubergine en yoghurtsaus met knoflook natuurlijk! Dat moest dan ook zeker onze burger worden.
Wij hebben vlakbij ons huis een Turks/Syrische supermarkt die heerlijke broodjes verkoopt, dus die hebben we gebruikt voor de Turkse burger. Natuurlijk kun je ook prima andere broodjes gebruiken.
Het recept voor de yoghurtsaus is hier te vinden.
Wijntip: Terres de Galets Côtes du Rhône

Turkse hamburger
Ingrediënten
- 5 Turkse witte broodjes
- 2 tomaten
- 1 aubergine
- 1 rode ui
- olijfolie
- yoghurtsaus (zie recept op onze website)
- 1 kg rundergehakt
- 5 el köfte kruiden (verkrijgbaar in de supermarkt)
- 2 el fijngehakte peterselie
Instructies
Snijd de tomaten in plakjes en de rode ui in halve ringen.
Snijd de aubergine overdwars in dunne plakken en smeer ze in met een beetje olijfolie. Gril de plakken in een grillpan of op de BBQ.
Maak de yoghurtsaus volgens het recept op onze website.
Meng het gehakt met de köfte kruiden en de peterselie.
Maak 5 hamburgers van ca. 200 gram.
Steek de BBQ aan met een directe warmte van 180 graden.
Gril de hamburgers in ongeveer 6 minuten per kant gaar.
Snijd de broodje open en beleg ze met de plakken gegrilde aubergine, de burgers, plakken tomaat en rode ui naar smaak. Garneer met de verse yoghurtsaus.
Notities
Extra benodigdheden: evt. grillpan
Nog geen beoordelingen