Als je al meerdere recepten op onze website hebt gelezen dan weet je dat de ribeye mijn favoriete stuk vlees op de BBQ is. Ik vind de verhouding vet en de malsheid van het vlees perfect voor op de BBQ.
We hebben deze keer de Ribeye voorzien van peper en zout en na het grillen en rusten voorzien van een klontje zelfgemaakte kruidenboter die heerlijk over het vlees heen smelt. Soms kan het zo eenvoudig, maar oh zo lekker smaken.
Het recept voor de kruidenboter vind je hier.
Ribeye met homemade kruidenboter
Ingrediënten
- ribeye aan een stuk (ga voor ongeveer 2 ons per persoon)
- homemade kruidenboter
- peper
- zeezout
Instructies
Steek de BBQ aan en zorg voor een indirecte zone van 130 graden.
Dep de ribeye droog en strooi er zeezout overheen.
Leg de ribeye op de indirecte zone tot een kerntemperatuur van 42 graden is bereikt.
Verhoog de temperatuur van de BBQ tot 200 graden.
Gril de ribeye rondom tot je een kerntemperatuur bereikt hebt van 52 graden.
Laat het vlees 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Trancheer de ribeye in mooie plakken en strooi er een beetje peper naar smaak overheen.
Leg een klontje kruidenboter op je ribeye zodat hij smelt over het vlees.
Notities
Extra benodigdheden: kernthermometer
Nog geen beoordelingen