Wijn

Moncaro Verdicchio dei Castelli di Jesi

Moncaro Verdicchio dei Castelli di Jesi

De Verdicchio is een druivenras die voornamelijk in de Italiaanse regio De Marken wordt geproduceerd. Deze groen/gele druif dankt zijn naam aan de kleur van zijn schil. (Verde betekent groen.) Het klimaat in De Marken is uitermate gunstig voor deze druif om te groeien. Vooral door de combinatie van zon, valleien en koele zeewind.

Deze witte wijn wordt geproduceerd in een van de twee belangrijkste wijngebieden van De Marken, namelijk in de DOC Verdicchio del Castelli di Jesi. Dit gebied ligt in de heuvels rond de plaats Jesi. De witte wijnen gemaakt van de Verdicchio behoren tot de beste wijnen van Italië.

Zodra we de wijn hebben ingeschonken zien wij een lichte, heldere kleur. Na het walsen ruiken we een frisse en kruidige wijn. We proeven citrus, peer en een beetje kruidigheid. Deze frisse, fruitige wijn heeft een klein zuurtje en een korte afdronk.

Deze Verdicchio past bij veel verschillende gerechten zoals bij vis, wit vlees, salades,  lichte gerechten, het aperitief en smaakt ook heerlijk bij een Italiaanse lunch.

Wij dronken deze fijne witte wijn bij onze Traybake kabeljauw met Parmaham, prei, venkel en tomaatjes.

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter