Hoofdgerechten

Provençaalse kipschotel met paprika

Provençaalse kipschotel met paprika

Deze Frans getinte kipschotel is snel gemaakt en heeft een heerlijke Provençaalse smaak door de kruiden in combinatie met de olijven, kip en saus. De kip wordt ook kort zachtjes gestoofd in de saus waardoor deze lekker mals blijft. (Niets zo vervelend als taaie kip…)

Wij aten er vers gebakken brood bij met onze biologische BBQandcooking olijfolie, balsamico en zeezout. Maar de kipschotel kan ook goed gegeten worden met een lekkere aardappelpuree, geroosterde aardappeltjes uit de oven of rijst.

Provençaalse kipschotel met paprika

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 kleine ui
  • 2 el Provençaalse kruiden
  • 500 gram kipfilet
  • 3 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 50 gram zwarte olijven
  • peper
  • zeezout

Instructies

1

Maak de paprika's schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in repen.

2

Snipper de ui.

3

Snijd de kipfilets in repen dwars op de draad.

4

Verhit in een grote koekenpan de olijfolie en bak de kiprepen in 4 minuten aan de buitenkant gaar. Schep ze uit de pan op een bord.

5

Bak de gesnipperde ui en paprikarepen ongeveer 5 minuten in dezelfde pan.

6

Voeg de uitgeperste knoflook erbij en bak 3 minuten zachtjes mee.

7

Voeg de tomatenblokjes en de Provençaalse kruiden toe. Laat ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen.

8

Roer de kipreepjes en de olijven door de saus. Kook nog 7 tot 8 minuten op middelhoog vuur.

9

Breng op smaak met peper en zeezout.

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter