Hoofdgerechten/ Vlees BBQ

Italiaanse kalfsribeye

Een ribeye is een van mijn favoriete stukken vlees op de BBQ. De verhouding van het vet en de malsheid van het vlees is bij de ribeye perfect. De ribeye van het kalf is nog malser dan die van het rund en heeft een hele zachte smaak. Ik heb de ribeye ingesmeerd met een eenvoudige marinade en daarna reverse sear bereid.

Wij aten er deze heerlijke romige tagliatelle bij. De combinatie van de pasta en de kalfsentrecote gaven een heerlijke smaak in de mond en met mijn ogen dicht waande ik mij een heel klein beetje in het door ons geliefde Italië.

Italiaanse kalfsribeye

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Voorbereidingstijd: 10 minuten Bereidingstijd: 1 uur

Ingrediënten

  • 800 gram kalfsribeye
  • 6 el olijfolie
  • 1 takje rozemarijn, naaldjes fijngesneden
  • 2 tenen knoflook
  • peper
  • zeezout

Instructies

1

Maak een marinade van de olijfolie, rozemarijn, knoflook, peper en zeezout.

2

Smeer de kalfsribeye een half uur voor het bereiden in met de marinade.

3

Steek de BBQ aan met een indirecte zone van 150 graden.

4

Leg de kalfsribeye op de BBQ tot een kerntemperatuur van 42 graden.

5

Stook de BBQ op tot 200 graden.

6

Gril de kalfsribeye aan beide kanten tot een kerntemperatuur is bereikt van 52 graden.

7

Laat 10 minuten rusten in aluminiumfolie en trancheer daarna in dunne plakken en serveer bij de pasta.

Notities

Extra benodigdheden: kernthermometer, BBQ met deksel

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter