Wat een heerlijk bijgerecht met zoete aardappelen is dit. Dit recept uit het boek Smokey Goodness 2 van Jord Althuizen.
De zoete aardappels gril je op de BBQ in een heerlijke kruidige rub. Om je vingers bij af te likken! Wij maakten deze picanha en gegrilde romaine sla met balsamico erbij.
Tip: gebruik in dit gerecht 1 van onze heerlijke biologische olijfoliën. Klik hier om te bekijken!
Kruidige gegrilde zoete aardappelpartjes
Ingrediënten
- 800 gram zoete aardappel
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl zout
- 1 tl suiker
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl uienpoeder
- 1/2 tl peper
- mespuntje mosterdpoeder
- mespuntje basilicum
- mespuntje tijm
- mespuntje venkelpoeder
- snufje kaneel
- 1 tl komijn
- 4 el bakolijfolie (Zie onze winkel)
- Voor de dressing:
- 4 takjes koriander (fijngehakt)
- 1 knoflookteen (geperst)
- 1 limoen
- 4 el olijfolie Umbrië (zie onze winkel)
- zeezout
- peper
Instructies
Snijd de zoete aardappels in partjes (met schil).
Maak een rub met de kruiden.
Meng de kruiden met de zoete aardappelpartjes en de bakolijfolie.
Hak de koriander fijn en pers de limoen uit.
Meng de koriander met het limoensap, knoflook en olijfolie.
Steek de BBQ aan met een directe zone van 180 graden.
Gril de aardappelpartjes in ca. 15 minuten gaar.
Meng de aardappelpartjes met de dressing en serveer aan tafel.
Nog geen beoordelingen